Vi satsar på miljön med ny belysning

I vår strävan att bli ett mer miljövänligt hotell så kan vi nu efter flera månaders förhandlingar med svenska butiken LG bekräfta att vi har valt att äntligen övergå till miljövänlig belysning och byter ut vår föråldrade arbetsbelysning. Övergången till denna nya och mer moderna belysningsteknik är ett stort steg för oss i vårt arbete att värna om naturen. Att de nya lamporna släpper ut betydligt mindre koldioxid och inte heller innehåller något kvicksilver var den avgörande faktorn till att vi tog detta beslut. Vår elektriker Frans Jakobsson har varit en viktig kugge i detta projekt då han med hjälp av sin kunskap vägledd oss att hitta leverantörer som erbjuder god kvalitet till ett bra pris.

Trots att vi nu tagit detta beslut så kommer inte hotellanläggningen att vara utrustad med den nyare led belysningen förrän i början på September. Anledningen till denna försening är för att vi planerat att genomföra lampbyten i olika etapper med hopp om att undvika att störa vår dagliga hotellverksamhet. Även restaurangen ingår i detta projekt men här behövs inga armaturer bytas ut vilket leder till att matgästerna troligtvis blir först med att få uppleva de nya lamporna i form av led lysrör från Ljusgiganten.

Vi förväntas genomföra stora kostnadsbesparingar genom att övergå till led. Enligt våra beräkningar så kommer vi att sänka vår elförbrukning med ca 62% efter att samtliga lampor av den äldre tekniken är utbytta.

led
Denna lampa kommer att installeras i våra korridorer.