Fira barnens dag


Barnens dag firas runt om i världen på olika datum. Den internationella barndagen firas den 20 november varje år. Bolivia firar den 12 april och Japan firar den 5 maj. Vi i Sverige firar varje år på samma datum, den 13 maj. Denna dag är till för att man ska uppmärksamma barn och deras utsatta situation. Det händer ofta att dagen inte firas tillräckligt. Vi tycker dock att denna dag ska uppmärksammas. Vi brukar därför se till att fira alla våra barn som stannar över, dels på den svenska barnens dag och dels på den internationella barndagen. Vi brukar införskaffa leksaker som vi delar ut. Det finns bra leksaker på nätet, på till exempel leksaker.se. Utöver att köpa leksaker på nätet så anordnar vi även aktiviteter för barnen, bjuder på mat, kakor och tårtor, det känns nästan som ett barnkalas. Ett barnkalas där man firar ALLA barn.

Fira barnens dag du med

Även du kan fira dina barn lite extra denna dag. Det är bra att uppmärksamma dagen! Du hittar mängder av leksaker på nätet för både tjejer och killar. Dessa kostar inte allt för mycket heller. Varför bara ge presenter till barnen när det är födelsedag eller jul? Barn ska firas oftare! Leksaker är något de allra flesta barn gillar, så det är ett perfekt val. Passa även på att tala om för barnen varför dagen firas, så att de kan växa upp med vetskapen och föra traditionen vidare till sina egna barn i framtiden.